خانه / وبلاگ / درمان فلج بعد از سکته مغزی

درمان فلج بعد از سکته مغزی

درمان فلج بعد از سکته مغزی
5
(1)

شایع ترین پدیده ای که تقریباً هیچ یک از بیماران سکته مغزی نمی توانند از آن اجتناب کنند، فلج یکی از اندام ها است. با بروز فلجی، حساسیت و فعالیت حرکتی نسبی بیمار از دست می‌رود. برای درمان فلج بعد از سکته مغزی روش های بهبودی بسیاری وجود دارد، که با کمک آن ها  فرد می تواند سلامتی خود را به دست آورد.

درمان فلج بعد از سکته مغزی

اختلال در عملکرد عضلات در هنگام سکته مغزی نتیجه تخریب مراکز حرکتی در قشر مغز است. در نتیجه ممکن است فلج (کامل یا جزئی) بدن یا اندام ها بروز دهد. در چنین مواردی، با توجه به شدت آسیب و محلی که فلج شده است، درمان هایی صورت می گیرد، درمان فلج شدن بعد از سکته مغزی به چند متخصص  مانند فیزیوتراپیست، متخصص گفتار درمان و… نیاز دارد، که پژواک درمان تمامی پزشکان مورد نیاز جهت درمان فلج را در منزل شما اعزام می کند.

سکته مغزی چیست؟

در جریان سکته مغزی، خون رسانی به بافت مغز مختل می شود و در نتیجه بخش های جداگانه ای از سیستم عصبی مرکزی می میرند.

علائم سکته مغزی

  • مشکلات در گفتار

 بیمار قادر به صحبت کردن نیست، درک گفتار نیز دچار اختلال می شود.

  • بی حسی صورت و تغییر حالات چهره

 بیشتر اوقات، بیمار دچار بی حسی یک طرفه عضلات صورت می شود که با لبخند نا متقارن و بسته شدن پلک یک چشم ظاهر می شود.

  • اختلال در حرکت اندام فوقانی و تحتانی

با فلج نامتقارن، بیمار نمی تواند هر دو دست را در یک سطح بالا بیاورد. اندام آسیب دیده شل یا بی حرکت می شود.

  • مشکل در راه رفتن و جهت گیری
  • احساس “مه در سر” یا از دست دادن هوشیاری
  • سردرد شدید ناگهانی همراه با سرگیجه و ضعف
  • اختلال شنوایی و بینایی
درمان فلج بعد از سکته مغزی
سکته مغزی

دلایل بروز سکته مغزی

فشار خون بالا شایع ترین علت سکته مغزی است. علل دیگر عبارتند از پارگی آنوریسم، ناهنجاری های عروقی، آسیب اندوتلیال مویرگی، اختلالات انعقادی، مصرف آمفتامین، کوکائین و…

اساساً سکته مغزی می تواند باعث پنج نوع ناتوانی شود:

  • فلج یا مشکلات کنترل حرکت
  • اختلالات حسی از جمله درد
  • مشکلات گفتاری و درک زبان
  • مشکلات تفکر و حافظه
  • اختلالات عاطفی

روش های درمان فلج سکته مغزی

روش های توانبخشی برای بهبود گفتار پس از خونریزی مغزی ارائه شده است:

موفقیت در توانبخشی به محیط عمومی که بیمار در آن زندگی می کند نیز بستگی دارد. او به فضایی آرام و به دور از سر و صدا نیاز دارد. استرس و نگرانی بهبودی شما را کند می کند.

فیزیوتراپی

اولین قدم ها شامل کمک به حفظ توانایی حرکت مستقل است، زیرا بسیاری از بیماران فلج یا به شدت ناتوان هستند.

تا آنجا که ممکن است، بیماران تحریک می شوند تا وضعیت خود را تغییر دهند، به تمرینات حرکتی غیرفعال یا فعال بپردازند تا اندام هایی را که عملکرد آن ها به دلیل سکته مغزی مختل شده است، تقویت کنند. به تدریج، بیماران از نشستن و جابجایی بین تخت و صندلی، ایستادن، تحمل وزن خود و راه رفتن، با کمک یا بدون کمک اطرافیان، پیشرفت می‌کنند.

پرستار در منزل و درمانگران توانبخشی به بیماران کمک می‌کنند تا وظایف پیچیده و سخت‌تری مانند حمام کردن، لباس پوشیدن و استفاده از توالت را انجام دهند، و بیماران را تشویق می‌کنند تا از اندام‌هایی که مستقیماً در این کارها نقش دارند استفاده کنند.

شروع به دست آوردن توانایی انجام این فعالیت های اساسی در زندگی روزمره اولین گام در بهبودی بازمانده سکته مغزی است.

با انجام عملکردها و بهبود وضعیت عمومی بیمار روش های فیزیوتراپی در منزل مانند هیدروماساژ، ماساژ زیر آب، ورزش درمانی، رژیم درمانی، حرکت درمانی، طب سوزنی و سایر اقدامات به برنامه توانبخشی اضافه می شود.

 

درمان فلج بعد از سکته قلبی
فیزیو تراپی در منزل

 

دارو درمانی

یکی دیگر از روش های درمانی با استفاده از دارو های محافظ های عصبی، عوامل ضد پلاکتی، ضد انعقادها، ترومبولیتیک ها، آنزیم های دفیبرین کننده، داروهای ضد فشار خون و… می باشد.

سبک زندگی

سکته مغزی بیماری است که در آن فرد باید زندگی خود را در شرایط جدید آغاز کند. اکثر آن ها به سختی می توانند شرایط خود را بپذیرند.

مرکز پژواک درمان به بیماران اجازه می دهد تا با استفاده از تجهیزات مدرن مطابق با استانداردهای اروپایی، مراحل توانبخشی را انجام دهند.

ماساژ درمانی

اثربخشی ماساژ پس از سکته مغزی با سال ها تمرین در درمان فلج پس از سکته مغزی ثابت شده است. ماساژ با تأثیر بر بافت های عمیق، نه تنها بر عملکرد سیستم گردش خون موضعی، بلکه به طور غیر مستقیم بر عملکرد مغز نیز تأثیر مفیدی دارد. استفاده از روغن های ماساژ دارویی به بهبود وضعیت پوست کمک می کند و اکسیژن بیشتری به خون می رساند. بهترین راه برای گرفتن ماساژ استفاه از خدمات ماساژ در منزل از یک مرکز معتبر مانند پژواک درمان می باشد.

 

درمان فلج بعد از سکته مغزی
ماساژ درمانی در منزل

درمان فلج صورت بعد از سکته مغزی

درمان فلج عصب صورت معمولاً با فارماکولوژی شروع می شود. ورزش منظم و ماساژ نیز مهم است. اگر این روش ها نتیجه ای نداشت، از درمان های پزشکی زیبایی زیر استفاده می شود.

  • لیزر درمانی
  • فتوتراپی
  • درمان های رفع عدم تقارن
  • پیوند عصب صورت
  • انتقال عصبی

انتخاب روش درمان به صورت جداگانه بر اساس نیازهای بیمار،  پس از ویزیت پزشک در منزل انتخاب می شود.

لیزر درمانی و فتوتراپی

لیزر یک ابزار عالی برای تحریک اعصاب است. این روش درمانی در روزهای اول پس از شروع فلج عصب صورت بیشترین تاثیر را دارد. این شامل تابش با پرتو لیزر مناطق از اهمیت ویژه است. اینها ناحیه شقاق استیلوماستوئید، گانگلیون سمپاتیک گردنی فوقانی، ناحیه ذوزنقه، عضله پاراورتبرال و عضلات صورت آسیب دیده هستند. از سوی دیگر، نور درمانی، به لطف اشعه مادون قرمز، امکان بازسازی عصب را فراهم می کند.

 

پیوند عصب صورت و انتقال عصب

روش های دیگر درمان در حالی که بیمار دارای صورت نامتقارن ناشی از فلج عصب صورت است، پیوند و جابجایی عصب است. جابجایی عصبی شامل اتصال یک عصب آسیب دیده به عصب دیگری است که کاملاً کاربردی است. با انجام این فرایند، حالت چهره بیمار تا حدودی بهبود می یابد. پیوند و انتقال عصب روش های تهاجمی هستند بنابراین، آن ها فقط در موارد موجه انجام می شوند، زمانی که درمان فعلی نتیجه نمی دهد.

مدت فلج بعد از سکته مغزی چقدر است؟

به طور کلی می توان گفت پاسخ روشنی برای این سوال وجود ندارد. اینکه آیا بیمار پس از فلج تحرک خود را به دست می آورد یا خیر به عوامل زیادی مانند درجه فلج، سن بیمار، و همچنین در مورد درمان اجرا شده. در برخی موارد دیگر بستگی دارد با این حال فلج ناشی از سکته مغزی ممکن است پس از چند هفته تا شش ماه فروکش کند.

جمع بندی

پس از وقوع سکته مغزی عوارض همراه آن ظاهر می شوند، پس بهتر است.فرایند درمان فلج، بعد از سکته مغزی شروع شود، درمان باید همیشه به صورت فردی یعنی سلامتی، توانایی ها و مهارت های فعلی، وضعیت روانی و خلق و خوی بیمار در نظر گرفته شود.که پژواک درمان به بهترین نحو روند درمان را انجام می دهد.

در اینستاگرام پژواک درمان با ما همراه باشید.

این مطلب مفید بود؟

5 / 5. تعداد 1

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *