خانه / وبلاگ / بهترین نوع سمعک برای سالمندان کدام است؟

بهترین نوع سمعک برای سالمندان کدام است؟

سمعک برای سالمندان
5
(2)

با افزایش سن، اغلب شنوایی افراد مسن کم و کمتر می شود. اصلاح کم شنوایی با کمک سمعک انجام می شود. آن ها به جبران درجات مختلف کم شنوایی کمک می کنند. از مزایای سمعک برای سالمندان این است که درک گفتار را بهبود می بخشند و به آنها امکان می دهد صداهای جهان اطراف خود را بهتر بشنوند.

 

چگونه باید برای سالمند کم شنوا، سمعک سفارش داد؟

اول از همه، باید به یک متخصص گوش مراجعه کنید. پزشک پس از معاینه توصیه هایی در مورد انتخاب سمعک ارائه می دهد. فراموش نکنید که سمعک برای افراد مسن حتما باید پس از معاینه حرفه ای توسط متخصصان انتخاب شود. زیرا، انتخاب نادرست آن ممکن است باعث سردرد و افزایش فشار و بدتر شدن سلامت سالمندان شود که بسیار خطرناک است.

استفاده از سمعک به مدت 20 تا 30 دقیقه در روز توصیه می شود. به تدریج می توان در تمام طول روز استفاده کرد. فراموش نکنید که وضعیت آن را به طور مرتب کنترل کنید و باتری ها را به موقع تعویض کنید. برای اینکه یک سالمند یاد بگیرد که صداها و گفتار اطراف را در اسرع وقت تشخیص دهد، می توانید برای او با صدای بلند کتاب بخوانید.

 

انواع سمعک برای استفاده سالمندان

سمعک های موجود در بازار را می توان به دو دسته زیر تقسیم کرد:

  • آنالوگ: تقویت کننده صدا و مقرون به صرفه هستند. آنها به جدا کردن صداهای اصلی از نویزها کمک می کند، اما نمی تواند زبان گفتاری را جدا کند. برای مصارف خانگی مناسب است. صدای بلند محیط، تشخیص کلمات برای شخص دشوار خواهد بود.
  • دیجیتال: جدیدترین مینی کامپیوترها که قادر به تقویت صدای گفتار مکالمه و سرکوب نویز محیط هستند. آنها قیمت بالاتر نسبت به آنالوگ ها دارند و مناسب برای استفاده در مکان های عموم است.

ما خدمات شنوایی سنجی در منزل از مجموعه پژواک درمان را به شما توصیه می کنیم.

معیارهای انتخاب بهترین نوع سمعک برای سالمندان  

برای خرید سمعک مناسب، باید چند قانون زیر را رعایت کنید.

  • برای مشاوره به نزد یک متخصص رفته تا میزان شنوایی را بسنجد و در انتخاب سمعک به شما کمک کند.
  • هرگز بدون مشورت با پزشک سمعک برای افراد مسن نخرید! تهیه بدون نسخه آن می تواند مملو از عواقب ناخوشایند باشد.
  • سمعک برای سالمندان باید راحت و با استفاده آسان باشد. اولویت باید با سمعک هایی باشد که در هنگام اتصال نیازی به دستکاری های پیچیده نداشته باشند.
  • حتماً نظرات بیمارانی که قبلاً از آن نوع سمعک استفاده کرده اند را بخوانید.

 

نحوه انتخاب سمعک برای سالمندان
نحوه انتخاب سمعک برای سالمندان

 

ویژگی های انواع سمعک

برای انتخاب بهترین نوع سمعک برای سالمندان، باید ویژگی‌های انواع آن ها را بدانید. همانطور که در بالا ذکر شد محصولات آنالوگ قادر به تقویت صداهای خاص و بهبود درک گفتار نیستند و تنها مزیت آنها قیمت پایین آنهاست.

امروزه مدل های دیجیتال بسیار محبوب تر شده اند. برای یک فرد مسن، چنین سمعک هایی یک گزینه ایده آل است. درک گفتار را بهبود می بخشد، سر و صدای پس زمینه را سرکوب می کند، با موقعیت های صوتی مختلف سازگار می شود و به انواع عملکردها مجهز است.

 

همچنین سمعک ها با توجه به روش اتصال در گوش، به چند نوع مختلف طبقه بندی می شوند:

 

  • داخل گوش

 چنین سمعکی برای تصحیح میانگین درجه کم شنوایی طراحی شده است. کاملا داخل گوش متصل است، بنابراین تقریباً غیرممکن است که متوجه آن شوید.

 

  • داخل کانال

 این دستگاه ها در مجرای گوش قرار می گیرند. آنها کاملا نامرئی هستند و به صورت جداگانه برای هر بیمار ساخته می شوند. استفاده از چنین دستگاهی برای افرادی که مهارت‌های حرکتی ضعیفی دارند می‌تواند ناخوشایند باشد.

 

  • پشت گوش

 چنین وسایلی شامل یک درج است که در گوش قرار می گیرد و همچنین یک قسمت اصلی که پشت گوش وصل می شود. این دستگاه برای اصلاح هر درجه کم شنوایی از خفیف تا شدید طراحی شده است. تنها ایراد آن، قابل رویت بودن دستگاه برای دیگران است.

بهترین مدل برای یک بیمار مسن سمعک پشت گوش است. در حین استفاده نیازی به دستکاری خاصی ندارد، با قدرت و تطبیق پذیری خوب متمایز می شود. هزینه سمعک ممکن است متفاوت باشد: همه اینها به ویژگی ها و سطح فناوری آن بستگی دارد. خرید سمعک گران قیمت، تضمین نمی کند که برای یک فرد مسن مفید باشد.

 

علائمی که نشان می دهد یک فرد مسن نیاز به سمعک دارد:

  • از دست دادن توانایی پاسخگویی مناسب به صداهای با فرکانس بالا که قبلاً بدون هیچ مشکلی شنیده می شد.
  • با افزایش سن منجر به باریک شدن کانال گوش و ضخیم شدن پرده گوش می شود.
  • ظهور صداهای خارجی در گوش که باعث درد و ناراحتی می شود.
علائم نیاز به سمعگ
علائم نیاز به سمعگ

موارد منع مصرف سمعک:

  • التهاب گوش میانی یا داخلی
  • اگزمای پوشش اندام های شنوایی
  • اختلال حرکت اندام فوقانی
  • تضعیف عملکرد دستگاه دهلیزی

علاوه بر این، پزشکان اکیداً استفاده از آن را برای بیماران مبتلا به صرع، روان رنجوری تشنجی و سایر بیماری هایی که با تشنج ناگهانی همراه است، منع می کنند.

 

سمعک راه حلی برای مشکلات شنوایی

افراد مسن همیشه نسبت به فناوری های جدید محتاط هستند. باور اینکه یک دستگاه کوچک می تواند شنوایی از دست رفته آنها را به طور کامل بازگرداند،  به آنها فرصت ارتباط کامل با دوستان نزدیک و اقوام را بدهد، ممکن است سخت باشد. اما آمارها نشان می‌دهد که استفاده از سمعک برای سالمندان در یک دوره کوتاه مدت، باعث می شود که دیگرهرگز نخواهند از آن جدا شوند.

در اینستاگرام پژواک درمان با ما همراه باشید.

این مطلب مفید بود؟

5 / 5. تعداد 2

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *