خانه / وبلاگ / سکته قلبی

سکته قلبی

سکته قلبی
5
(2)

قلب عضوی پیچیده در بدن انسان است. او در طول زندگی دائماً خون را پمپاژ کرده و اکسیژن را به همراه مواد مغذی حیاتی از طریق شبکه شریانی به تمام بافت های بدن می رساند. زمانی که جریان خون در بخشی از قلب کاهش یابد یا به صورتی متوقف شود، حمله قلبی رخ می دهد. سکته قلبی یا انفارکتوس میوکارد یکی از خطرناک ترین بیماری های قلبی می باشد که در مواردی منجر به مرگ می شود.

سکته قلبی چیست؟

 

حمله قلبی (انفارکتوس میوکارد) عارضه ای است که در اثر انقباض ناگهانی و نامنظم ماهیچه های قلب، ناتوانی قلب در دریافت اکسیژن  و انسداد شریان های تغذیه کننده قلب ایجاد می شود. بیماری سکته قلبی زمانی رخ می دهد که جریان خون به عضله های قلب مسدود شده و بافت ها نتوانند اکسیژن را دریافت کنند، در این صورت بخشی از میوکارد (لایه میانی قلب) از بین می رود.

علائم حمله قلبی

 

علائم سکته قلبی به طور ناگهانی ظاهر شده و یا ممکن است به آرامی پیشرفت کنند و با درد خفیف شروع شوند. بعضی اوقات علائم در مردان و زنان متفاوت بوده. معمولا این نشانه ها کمتر در زنان رخ می دهد.

این علائم را وضعیتی که ناشی از ناتوانی قلب در دریافت اکسیژن کافی است می توان تعریف کرد که عبارتند از:

  • تنگی نفس : در هنگام وقوع حمله قلبی نفس کشیدن برای انسان سخت شده و تلاش زیادی می کند. یکی از شایع ترین علائمی که همراه با تنگی نفس در هنگام حمله قلبی احساس می شود، درد قفسه سینه است. این دو مورد از بارزترین و رایج ترین علائم حمله قلبی می باشند.
  • بی ‌حسی و سوزن سوزن: قبل از حمله قلبی، معمولاً افراد این احساسات را به خصوص در بازوی چپ خود تجربه می کنند. علاوه بر آن انقباضات و درد شدید در گردن، شانه، بازو، فک و کمر نیز احساس می شود.
  • حالت تهوع: حالت تهوع یکی از علائم سکته قلبی است که گاهی اوقات می تواند منجر به استفراغ شود.
  • سرفه و سرگیجه: کمبود اکسیژن در اثر حمله قلبی باعث سرگیجه و سرفه نیز می شود.
  • عرق کردن: در طول حمله قلبی،عرق کردن، مخصوصاً عرق سرد رایج می باشد.
  • لرزش در دست ها: این علامت ممکن است به دلیل ترس و اضطراب در هنگام حمله قلبی باشد.
  • ضعف و تپش قلب: این موارد در هنگام حمله قلبی می تواند به دلیل ناتوانی قلب در دریافت اکسیژن کافی، انقباضات و ضربان قلب ناگهانی و نامنظم ممکن است احساس شود.
  • غش: این علامت معمولا در پایان حمله قلبی رخ می دهد.
  • ناتوانی در حرکت: دردی که حرکت را محدود می کند یکی از نگران کننده ترین علائم حمله قلبی است.

نکته: حمله قلبی گاهی اوقات بدون علامت است.

سکته قلبی
سکته قلبی

دلایل حمله قلبی چیست؟

  • سن
  • عوامل ژنتیکی و ارث خانوادگی
  • نژاد و قومیت
  • چاقی و سندرم متابولیک
  • رسوب بیش از حد چربی
  • چاقی شکمی
  • کلسترول HDL پایین
  • سطح تری گلیسیرید بالا
  • فشار خون بالا (علائم و نحوه کنترل فشار خون چیست؟)
  • دیابت
  • کاهش فعالیت بدنی
  • سیگار کشیدن
  • مصرف الکل
  • رژیم غذایی نا مناسب
  • داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی

آیا می توان حمله قلبی را پیش بینی کرد؟

بیمارانی که دچار حمله قلبی شده اند در معرض خطر بیشتری برای سکته قلبی دیگر هستند. اگرچه هیچ آزمایشی وجود ندارد که بتواند پیش‌ بینی کند که آیا حمله دیگری رخ خواهد داد، اما بیماران می‌توانند در صورت پیروی از شیوه زندگی سالم و درمان صحیح، می توان از وقوع دوباره آن جلوگیری کرد. دو سوم بیمارانی که دچار حمله قلبی شده اند اقدامات لازم را برای پیشگیری از آن انجام نمی دهند.

حمله قلبی خطر سایر مشکلات قلبی از جمله ریتم غیر طبیعی قلب، آسیب دریچه قلب و سکته را افزایش می دهد.

در هنگام وقوع حمله قلبی چه باید کرد؟

بنشینید (ترجیحا روی یک صندلی) یا روی تخت دراز بکشید، 0.25 گرم آسپرین (قرص را بجوید، قورت دهید) و 0.5 میلی گرم نیتروگلیسیرین (قرص، کپسول را زیر زبان بگذارید، کپسول را گاز بگیرید. اول، قورت ندهید) گردن را آزاد کنید و هوای تازه تنفس کنید. (دریا پنجره ها را باز کنید)

می توانید با همکاران ما در مجموعه پژواک برای اعزام آمبولانس خصوصی تماس حاصل نمائید.

 

چه کارهایی را نمی توان بعد از حمله قلبی انجام داد؟

قانون طلایی این است که در ماه اول پس از حمله قلبی از فعالیت بدنی زیاد خودداری کنید. برای تسریع روند بهبودی و بالا رفتن کیفیت زندگی، فعال ماندن از نظر بدنی به همان اندازه نیز مهم می باشد.

 

خوردن چه چیزی باعث سکته قلبی می شود؟

مصرف بیش از حد نمک و اسیدهای چرب اشباع شده، سوسیس و کالباس، محصولات لبنی خیلی چرب مانند کره و خامه، گوشت قرمز، کیک و بستنی باعث بروز سکته قلبی می شود، همچنین کمبود فیبر غذایی و اضافه وزن به دلیل رژیم نامتعادل، مصرف کم میوه، سبزیجات و انواع توت ها احتمال وقوع آن را افزایش می دهد.

مطالب پیشنهادی:

دیابت; از علائم تا درمان

سکته قلبی
سکته قلبی

 

زندگی بعد از سکته قلبی

 

زندگی پس از حمله قلبی به طور کامل تغییر می کند برای مثال بسیاری از محدودیت ها ظاهر می شوند و آرامش فکری بیمار را مختل می کنند که می تواند منجر به مشکلات روانی (ترس از مرگ، احساس حقارت، هیجان و اضطراب) شود. در این دوره فرد به حداکثر حمایت از جانب عزیزان نیاز دارد.

بستگان باید تمایل به ادامه زندگی عادی را تشویق کنند و به آرامی فعالیت بیش از حد را برای بیمار محدود کنند.

 

طول عمر بعد ازسکته قلبی چقدر است؟

برای شانس زندگی بیشتر، اقدام درمانی سریع بعد از سکته قلبی بسیار موثراست، وبه شدت سکته ی قلبی ومیزان گرفتگی بستگی دارد. بازکردن به موقع رگ های گرفته شده و اقدام درمانی مناسب ، می تواند تاثیر بسزایی در طول عمر بیمارداشته باشد. همچنین تاخیر درباز کردن رگ ها، باتوجه به میزان و شدت  گرفتگی، و استفاده نکردن به موقع داروها درکاهش عمربیمار موثر است.

 

مراقبت از بهبود وضعیت روانی و یادگیری کنترل احساسات ضروری است.

 

بهبودی پس از انفارکتوس شامل چندین زمینه است: تجدید نظر در نظم زندگی روزمره، ورزش درمانی، حمایت پزشکی و روانی، نظارت دائمی بر وضعیت سلامت. تکمیل موفقیت آمیز دوره توانبخشی به تمایل بیمار بستگی دارد. با اجرای تمام اقداماتی که توسط متخصص قلب و عروق تجویز می شود، بهبودی به آرامی و به سرعت پیش خواهد رفت، شما می توانید با آرامش خاطر کامل به پزشکان متخصص پژواک درمان که با رعایت تمامی نکات و به روز ترین متد ها درمان را انجام می دهند اعتماد کنید. ما حتی خدمات آی سی یو در منزل را نیز به بیماران عزیز ارائه می کنیم

سخن آخر

 

حملات قلبی می تواند کشنده باشد، به یک بیماری مزمن تبدیل شود. کیفیت زندگی پس از سکته قلبی به شدت آن، میزان آسیب به عضله قلب و به کار گیری اقدامات پیشگیرانه پس از آن بستگی دارد، درنتیجه شما باید اطلاعات خود را تکمیل کرده و به بهترین مراکز پزشکی مراجعه کنید. ما می توانیم در مرکز پژواک درمان بهترین متخصصین و تجهیزات پزشکی مورد نیاز شما را معرفی و در اختیارتان قرار دهیم.

در اینستاگرام پژواک درمان با ما همراه باشید.

 

این مطلب مفید بود؟

5 / 5. تعداد 2

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *