خانه / وبلاگ / روز جهانی سرطان

روز جهانی سرطان

روز جهانی سرطان
5
(2)

تاریخ 4 فوریه ، توسط “اتحادیه بین المللی علیه سرطان” (UICC) در سال 2005  به عنوان روز جهانی سرطان اعلام شد. هدف از این روز افزایش آگاهی در مورد سرطان به عنوان یکی از وحشتناک ترین بیماری های تمدن مدرن، راه های پیشگیری از آن، تشخیص و درمان این بیماری است.

سرطان چیست؟

سرطان یک اصطلاح عمومی برای بیش از 100 بیماری است که می تواند هر بخشی از بدن را درگیر کند. cancer یعنی تشکیل سریع سلول‌ های غیرطبیعی که فراتر از مرزهای طبیعی خود رشد می ‌کنند و می‌ توانند به قسمت ‌های مجاور بدن حمله کرده و به سایر اندام‌ ها سرایت کنند.

با اجتناب از قرار گرفتن در معرض مواد سرطان زا تا 40 درصد میتوان از این بیماری پیشگیری کرد. بسیاری از انواع سرطان در صورت تشخیص زودهنگام شانس بالایی برای درمان دارند.

انجام انواع رادیولوژی در منزل با پژواک درمان

پیشگیری از سرطان

حداقل یک سوم سرطان ها قابل پیشگیری هستند. مقرون به صرفه ترین استراتژی بلندمدت را برای کنترل سرطان، پیشگیری از آن است.

تنباکو

استعمال دخانیات، بزرگترین عامل خطر قابل پیشگیری از سرطان در سراسر جهان است. تخمین زده می شود که هر ساله 22 درصد از مرگ و میر ناشی را به خود اختصاص می دهد.

استعمال دخانیات منجر به ایجاد بسیاری از انواع سرطان از جمله ریه، مری، حنجره، دهان، گلو، کلیه، مثانه، پانکراس، معده و دهانه رحم می شود. حدود 70 درصد از سرطان ریه را می توان به تنهایی به سیگار نسبت داد.

شایع ترین انواع سرطان در بین مردان پروستات و در زنان سرطان سینه است.
شایع ترین انواع سرطان در بین مردان پروستات و در زنان سرطان سینه است.

عدم تحرک بدنی، عوامل غذایی، چاقی و اضافه وزن

تغییر رژیم غذایی یکی دیگر از رویکردهای مهم برای مبارزه با سرطان است. بین چاقی و اضافه وزن و بسیاری از انواع سرطان مانند سرطان مری، کولون و رکتوم، سینه، پوشش داخلی رحم و کلیه ارتباط وجود دارد. میوه و سبزیجات اثر محافظتی در برابر بسیاری از سرطان ها دارد. برعکس، مصرف بیش از حد گوشت قرمز و گوشت های کنسرو شده ممکن است با افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ مرتبط باشد. علاوه بر اینکه یک رژیم غذایی سالم به پیشگیری از سرطان ها کمک می کند، خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را نیز کاهش می دهد.

فعالیت بدنی منظم و حفظ وزن بدن سالم در کنار رژیم غذایی سالم، خطر ابتلا به سرطان را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.

مصرف الکل

مصرف الکل یک عامل خطر برای بسیاری از انواع سرطان از جمله سرطان دهان، حلق، حنجره، مری، کبد، روده و سینه است. خطر ابتلا به سرطان ارتباط مستقیمی با میزان مصرف الکل و نوشیدنی های الکلی دارد. خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان (مانند سرطان دهان، حلق، حنجره و مری) در افرادی که مشروبات الکلی زیاد می‌نوشند، به میزان قابل توجهی افزایش می ‌یابد.

یکی از خدمات گسترده ما، ویزیت پزشک در منزل است.

عفونت ها

عوامل عفونی مسئول تقریباً 22 درصد مرگ و میرهای ناشی از سرطان در کشورهای در حال توسعه و 6 درصد در کشورهای صنعتی هستند. هپاتیت ویروسی B و C منجر به ایجاد سرطان کبد می شود. ویروس پاپیلومای انسانی – برای توسعه سرطان دهانه رحم، باکتری هلیکوباکتر پیلوری خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهد. در برخی کشورها، عفونت انگلی شیستوزومیازیس خطر ابتلا به سرطان مثانه را افزایش می دهد. در کشورهای دیگر، فلوک کبدی خطر ابتلا به کلانژیوکارسینوم مجرای صفراوی را افزایش می دهد. اقدامات پیشگیرانه شامل واکسیناسیون و پیشگیری از بیماری های عفونی و انگلی است.

آلودگی محیطی

آلودگی هوا، آب و خاک با مواد شیمیایی سرطان زا منجر به 1/4 درصد از سرطان ها می شود. مواد شیمیایی سرطان زا در محیط می تواند.از طریق آب آشامیدنی یا هوای آلوده ترکیب شده و باعث ایجاد سرطان شود.

پیش بینی می شود که به علت آلودگی های محیطی، 13.1 میلیون مرگ ناشی از سرطان در سال 2030 افزایش یابد.
پیش بینی می شود که به علت آلودگی های محیطی، 13.1 میلیون مرگ ناشی از سرطان در سال 2030 افزایش یابد.

سرطان زاهای شغلی

روز جهانی سرطان دلیل مناسبی است تا بدانیم که بیش از 40 ماده، مخلوط در شرایط مواجهه شغلی برای انسان سرطان زا هستند و به عنوان سرطان زاهای شغلی طبقه بندی می شوند. این واقعیت که این مواد سرطان ‌زا با سرطان‌ های ریه، مثانه، حنجره و پوست و همچنین سرطان خون و … ارتباط دارند، به خوبی ثابت شده است.

تابش تشعشعات

تشعشعات یونیزان بر روی انسان اثر سرطان زایی دارد. تحقیق در مورد خطرات تشعشعات عمدتاً از مطالعات اپیدمیولوژیک مربوط به بازماندگان ژاپنی از انفجارهای اتمی است. پرتوهای یونیزان می تواند منجر به ایجاد سرطان خون و تشکیل تعدادی تومور جامد شود که خطر بیشتری را برای جوانان ایجاد می کند. قرار گرفتن در معرض گاز رادون موجود در خاک و مصالح ساختمانی در محل سکونت باعث 3 تا 14 درصد از سرطان های ریه می شود. این دومین عامل سرطان ریه بعد از دود تنباکو است. سطح رادون در خانه ها را می توان با بهبود تهویه و آب بندی کف و دیوارها کاهش داد.

با درخواست آزمایش در منزل، از سلامتی خود اطمینان حاصل کنید.

اشعه ماوراء بنفش (UV)

تشعشعات شبانه برای انسان سرطان زا است و باعث ایجاد انواع عمده سرطان پوست مانند کارسینوم سلول بازال (BCC)، کارسینوم سلول سنگفرشی (SCC) و ملانوم می شود. استفاده از کرم های ضد آفتاب و لباس های محافظ یک اقدام پیشگیرانه موثر، برای جلوگیری از قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش (UV) است. دستگاه‌های سولاریوم با انتشار اشعه ماوراء بنفش بر سطح پوست باعث سرطان‌های پوست و ملانوم چشم می شود.

 پژواک درمان به مناسبت روز جهانی سرطان، با یک دنیا امید جامعه سالم و بدون سرطان را ، بر همگان آرزو دارد.

در اینیستاگرام مارا دنبال کنید.

این مطلب مفید بود؟

5 / 5. تعداد 2

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *